Hoe ziet de opleiding tot vrachtwagenchauffeur eruit?

Eerst voer je twee gesprekken met ons, om te bepalen of jij geschikt bent voor dit beroep. Vervolgens bekijken we in ons netwerk, welk bedrijf het beste bij jou past. Je gaat persoonlijk kennismaken met het bedrijf om te bepalen of de klik er is. Willen zij jou een baan aanbieden? Dan starten we de rijopleiding!

Je krijgt als eerst een rijtest van twee uur. Na die test wordt bepaald of je het gevoel hebt voor het rijden met een vrachtwagen. Er wordt in deze test onder andere gekeken hoe je situaties inschat en of je jouw plek op de weg weet. Aan de hand van deze test wordt bepaald of jij de rijopleiding gaat starten. Voordien zal er een medische keuring plaatsvinden, naar aanleiding van een ingevulde verklaring.

Hierna volgt de theorie. Na de eerste week krijg je twee dagen examentraining en dan aansluitend examen.

 

Van Modoc krijg je 16 praktijklessen voor je C rijbewijs. Alles wat extra nodig is aan lessen is voor eigen rekening. In het pakket zit een examen en eventueel een herexamen. Code95 is een praktische toets en een toets op besloten terrein.
Voor je CE rijbewijs bieden wij een pakket met 20 praktijklessen, een examen en eventueel herexamen.

 

Vrachtwagenchauffeur worden, alle details

Je ontvangt een detacheringsovereenkomst voor de duur van één jaar (na het behalen van je CE-rijbewijs). Als je goed functioneert, wordt je contract verlengd voor één jaar. Hierna is de kans groot dat je wordt overgenomen in dienst door de opdrachtgever.

Vanuit Modoc krijg je één contactpersoon die jou begeleidt gedurende de opleiding en je loopbaan. Je contactpersoon helpt je met het zoeken naar een goede opdrachtgever. Een opdrachtgever die bij jou past. Er worden regelmatig evaluatiegesprekken gevoerd, zodat we weten hoe het met je gaat.

 

Hoe kom je in aanmerking?

Wil jij deze kans grijpen? Stuur je CV en motivatie naar ons op. In jouw motivatie laat je weten waarom jij graag chauffeur wil worden. Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen. We vertellen je graag meer over dit traject.

Neem contact op