De rijopleiding

Je krijgt als eerst een rijtest van twee uur. Na die test wordt bepaald of je het gevoel hebt voor het rijden met een vrachtwagen. Er wordt in deze test onder andere gekeken hoe je situaties inschat en of je jouw plek op de weg weet. Aan de hand van deze test wordt bepaald of jij de rijopleiding gaat starten. Voordien zal er een medische keuring plaatsvinden, naar aanleiding van een ingevulde verklaring.

Hierna volgt de theorie. Na de eerste week krijg je twee dagen examentraining en dan aansluitend examen.

 

Van Modoc krijg je 16 praktijklessen voor je C rijbewijs. Alles wat extra nodig is aan lessen is voor eigen rekening. In het pakket zit een examen en eventueel een herexamen. Code95 is een praktische toets en een toets op besloten terrein.
Voor je CE rijbewijs bieden wij een pakket met 20 praktijklessen, een examen en eventueel herexamen.

 

Vrachtwagenchauffeur worden, alle details

Je ontvangt een detacheringsovereenkomst. Deze geldt voor een jaar na het behalen van je rijbewijzen (na CE). Als je goed functioneert word je contract verlengd voor één jaar. Hierna is de kans groot dat je wordt overgenomen door de opdrachtgever. In deze periode worden er veel evaluatiegesprekken gevoerd. Vanuit Modoc krijg je één contactpersoon die je begeleidt gedurende de opleiding en je loopbaan. Je contactpersoon helpt je met het zoeken naar een goede opdrachtgever. Een opdrachtgever die bij jou past.

 

Hoe kom je in aanmerking?

Laat je cv en je motivatie achter. In je motivatie laat je weten waarom jij graag chauffeur wilt worden. Je kan ook telefonisch contact opnemen met ons.

Neem contact op