Ruim kandidatenbestand

Ons kandidatenbestand bestaat uit mensen die hun carrière serieus nemen en zich willen ontwikkelen. Vaak zijn het mensen vanuit een werkende positie die het netwerk van Modoc gebruiken om een vervolgstap te vinden in hun loopbaan. Wij ontmoeten dit talent persoonlijk op één van onze locaties in West-Brabant & Zeeland en vinden hen met behulp van diverse (online) wervingsacties. Daarnaast zijn wij regelmatig aanwezig op arbeidsmarktevents en voeren wij een actief social media beleid. Op die manier houden wij ons kandidatenbestand zo actueel en uitgebreid mogelijk.

Goed geregeld

Onze collega’s zorgen voor een zorgvuldige werving en selectie van de beste kandidaten. Wanneer de keuze voor de juiste kandidaat is gemaakt, ben je er bij Modoc van verzekerd dat ook het proces daarna goed geregeld is. Wanneer je kiest voor detacheren, nemen wij alle administratieve handelingen en bijbehorende risico’s uit handen. Van het opstellen van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tot verzuimbegeleiding. Van salarisadministratie tot facturatie. En van de afdrachten van premies en loonbelasting tot de verwerking van alle personele, wettelijke en CAO-wijzigingen.

Werving en selectie

In het kader van het (ver)binden van talent aan je organisatie en team, zijn wij zeer succesvol. Veel medewerkers ontvangen direct een arbeidsovereenkomst van de werkgevers binnen ons netwerk. Op basis van no-cure, no-pay, werken we samen in het recruitmentproces. We (her)schrijven vacatureteksten, brengen de wensen en behoeften net zoals altijd zorgvuldig in kaart en gaan op basis hiervan in gesprek met kandidaten die binnen de bedrijfscultuur passen. Na hét goede gevoel bij de nieuwe collega, treedt deze rechtstreeks in dienst bij uw bedrijf. We blijven deze samenwerking wel volgen, zo delen we graag (persoonlijke) successen met elkaar.

Werkgevers vertellen